Foto's: Toma Tudor  

Jazzkoor Enschede

De eerste repetitie van Jazzkoor Enschede vond plaats in januari 2015. Het eerste lustrum in 2020 is nooit echt gevierd door een dirigentenwissel en de beruchte lockdown. Maar we zingen nog en dat is het belangrijkste! Tijdens de lockdown is online gezongen met Jamulus en als het moet kan dat weer opgepakt worden.

Vanaf september 2021 hopen we weer iedere dinsdag van 20:00 tot 22:00 in het gebouw van Stichting Schuttershoes aan de Blekerstraat 77a in Enschede te kunnen zingen. Hier kunnen we anderhalve meter van elkaar afstaan en elkaar toch nog goed horen.

Het koor staat onder leiding van dirigent Resy Weernink en telt 6 mannen en 7 vrouwen uit Enschede en omstreken. De ambitie is om te groeien naar 20 zangers.

Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit vierstemmige stukken uit het jazz-repertoire van arrangeurs als Kirby Shaw en Deke Sharon. Ongeveer de helft van de stukken worden a-capella gezongen. Jazz is een ruim begrip, maar kent wel een aantal vaste ingrediënten zoals jazz-timing en complexe harmonieën. Het ijzeren jazzrepertoire wordt vertegenwoordigd door nummers als Route 66, When I fall in love en Orange Colored Sky. Er worden ook uitstapjes naar soul en blues gemaakt met bijvoorbeeld Boogie down en Georgia.