Foto's: Anne Bersee

Jazzkoor Enschede

Er is maar één jazzkoor in Enschede, we zijn daarmee uniek in Eanske!

We zijn een hechte groep van heel verschillende persoonlijkheden. Allemaal anders – maar onze muziek verbindt ons. Je zult bij ons koor bij optredens geen uniforme pasjes of choreografieën aantreffen – ieder swingt zoals hij/zij gebekt is.

We zingen in koor, maar af en toe treedt er iemand van ons  op de voorgrond –letterlijk, in een solo of een scat. Ieders stem en persoonlijkheid is uniek en die mag gehoord en gezien worden. Sterker nog: dit moedigen we aan!  Tijdens de repetities oefenen we ook op improviseren en soleren. Wat is ieders unieke eigen sound? Wie ben jij en durf je dat aan anderen te laten zien? We vormen een veilige omgeving voor iedereen die het  beste uit zichzelf wil halen – je koormaatjes staan om je heen , zijn je muzikale steun in de rug of je vangnet. Durf te shinen en te ontdekken wat je allemaal kan!

We houden van swing en jazz – we zijn zeer beslist geen popkoor! We kiezen bewust het wat onbekendere repertoire liefst in vijfstemmige arrangementen. We maken het onszelf liever niet te makkelijk en zijn niet bang om een beetje op te vallen tussen andere koren.  Ons repertoire is een mooie mix van up tempo songs, ballads en latin. Onze muziekcie en dirigent leggen de lat hoog – dat moedigen de koorleden ook aan. We werken continue aan nieuw repertoire, aan koorklank, aan nog meer individuele muzikaliteit. We oefenen thuis onze partijen zodat we tijdens de repetities flink meters kunnen maken

We repeteren op dinsdagavond 20:00 – 22:00 in wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17, Enschede

Jazzkoor Enschede is lid van