Dirigent: Resy Weernink

Sinds januari 2020 ben ik de muzikaal leider van Jazzkoor Enschede. Een uniek koor hier in de regio dat bestaat sinds 2015. Jazzmuziek en vocale muziek zijn twee hobby’s van mij waar ik me al lang mee bezig houd. Nu komen ze bij elkaar.

Na mijn conservatorium-opleiding in Hammond-orgel, heb ik 15 jaar gewerkt op de muziekscholen in Oldenzaal en Denekamp. Daarna heb ik gewerkt in het basisonderwijs. Bij bigband New Edition heb ik bijna 20 jaar piano gespeeld en af en toe val ik nog in bij andere bigbands. Momenteel speel ik in een kwintet met muzikale vrienden onder de naam Jazzative. Sinds een paar jaar ben ik ook te vinden in het Oost Nederlands Symfonie Orkest als violist.

De meeste ervaring in het leiden van een koor heb ik opgedaan bij Da Capo in Saasveld, het dorp waar ik woon. Verder heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd  in koorzang en directie (o.a. Kurt Thomas). Ik ben een regelmatige deelnemer aan de internationale Vocal Pop and Jazz-days. Af en toe zing ik in een project-koor omdat het ook heel fijn is om zelf te zingen.

Met het Jazzkoor wil ik verder werken aan de koorklank, aan de slag met vocale improvisatie en het repertoire uitbreiden met originele en uitdagende arrangementen in diverse jazzy stijlen.