Dirigent: Resy Weernink

M.i.v. januari 2020 mag ik Jazzkoor Enschede gaan leiden. Een uniek koor hier in de regio dat dit jaar het eerste lustrum viert. Jazzmuziek en vocale muziek zijn twee hobby’s van mij waar ik me al lang mee bezig houd. Nu komen ze bij elkaar.

Mijn beroep is leerkracht basisonderwijs. Behalve groepsleerkracht ben ik ook de cultuurbegeleider op de school waar ik werk.  Na mijn conservatorium-opleiding in Hammond-orgel (eind jaren ’70, begin ‘80)  heb ik 15 jaar gewerkt op de muziekscholen in Oldenzaal en Denekamp.

Bij bigband New Edition heb ik bijna 20 jaar piano gespeeld en af en toe val ik nog in bij andere bigbands. Momenteel speel ik in een kwartet met muzikale vrienden onder de naam Jazzative.

De meeste ervaring in het leiden van een koor heb ik opgedaan bij Da Capo in Saasveld, het dorp waar ik woon. Verder heb ik diverse cursussen en workshops gevolgd  in koorzang en directie (o.a. Kurt Thomas). Ik ben een regelmatige deelnemer aan de internationale Vocal Pop and Jazz-days. Af en toe zing ik in een project-koor omdat het ook heel fijn is om zelf te zingen.

Sinds een paar jaar ben ik naast deze muzikale activiteiten bezig met een andere uitdaging: viool spelen.

Met het Jazzkoor wil ik verder werken aan de (al prachtige) koorklank, aan de slag met vocale improvisatie en het repertoire uitbreiden met ontroerende ballads en verrassende up-tempo nummers.